Husmanskost

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost,…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är gott och hör till den svenska husmanskostskatten, är att det…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta hittar man bara sylt med väldigt lite lingon men väldiga…

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi använt kycklingbröst i strimlor och smaksatt som en vanlig stroganoff.…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning på liten. Plättan introducerades någon gång under 1800-talet, när plättjärnen…

Vinter

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rulla till toppen